• 549 بازدید
  • مدت زمان مطالعه 2 دقیقه
  • 22 شهریور ماه 1400

سیاه ترین سیاهی

به گزارش ایسنا و به نقل از ام.آی.تی نیوز، پژوهشگران موفق شده‌اند ماده‌ای را در آزمایشگاه ابداع کنند که ۱۰ برابر سیاه‌ تر از هر رنگ سیاه دیگری است. این ماده، از نانولوله‌های کربنی ساخته شده که روی سطحی از فویل آلومینیومی قرار گرفته‌اند. فویل آلومینیومی می‌تواند بیش از ۹۹.۹۶ درصد نوری که به آن وارد می‌شود، جذب کند تا سیاهی این ماده تا حد امکان حفظ شود.

در این بررسی، پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT) به سرپرستی "برایان واردل" (Brian Wardle)، یک الماس ۱۶.۷۸ قیراطی به ارزش دو میلیون دلار را با این ماده جدید فوق‌ العاده سیاه پوشاندند و توانستند یک الماس درخشان را به یک فضای خالی سیاه تبدیل کنند. هدف واردل و گروهش، مهندسی یک ماده فوق‌العاده سیاه نبود؛ بلکه آنها قصد داشتند روش‌هایی را برای قرار دادن نانولوله‌های کربنی روی مواد رسانای الکتریسیته از جمله آلومینیوم بررسی کنند تا ویژگی‌های الکتریکی و حرارتی آن را ارتقا دهند.

آنها طی تلاش‌های خود برای قرار دادن نانولوله‌های کربنی روی آلومینیوم، به یک مانع برخوردند. آنها دریافتند لایه‌ای از اکسید که آلومینیوم را می‌پوشاند، هنگام قرار گرفتن در معرض هوا، مانند یک عایق عمل می‌کند و مانع رسانایی الکتریسیته و گرما می‌شود؛ آنها تلاش‌ کردند تا روش‌هایی برای پاکسازی لایه اکسید آلومینیوم ارائه دهند.
پژوهشگران در بررسی مواد گوناگون دریافتند که یون‌های کلرید می‌توانند لایه اکسید روی سطح آلومینوم را از بین ببرند. آنها دریافتند که اگر فویل آلومینیومی را در آب نمک قرار دهند، می‌توانند لایه اکسید را حذف کنند. پژوهشگران پس از این مرحله، فویل را به محیطی بدون اکسیژن منتقل کردند تا از دوباره اکسید شدن آن پیشگیری کنند.
با برداشتن لایه اکسید، امکان قرار دادن نانولوله‌های کربن روی آلومینیوم در دمای بسیار پایین فراهم شد. پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن نانولوله‌های کربن روی آلومینیوم می‌تواند قابلیت‌های حرارتی و الکتریکی آن را افزایش دهد. این ماده جدید علاوه بر جاذبه هنری، می‌تواند کارایی بسیاری نیز داشته باشد و در ساخت چشم‌بندهای نوری یا تلسکوپ‌های فضایی به کار برود.

 

 

برچسب‌ها:
دیدگاه شما

آژمان پودر آریا